söndag 12 maj 2013

KROATIEN - DAG 1

Steg upp klockan 03.10 i morse, packade det sista och sedan körde vi iväg mot Vasa. Hämtade upp Johanna och Sören och Jens och Anso innan vi fortsatte till flygplatsen. Mellanlandade i Helsingfors och framme i Dubrovnik var vi klockan 10 (lokal tid).
Vi blev skjutsade till huset vi har hyrt. Byn vi bor i heter Zaton, och ligger en bit utanför Dubrovnik. Då vi kom fram bytte vi om till lite mer somriga kläder, gick och handlade något att dricka och sedan slängde vi oss i solstolarna. 

Inte så dåligt med egen pool alltså. Här kommer vi att spendera många timmar den kommande veckan. Vädret då vi kom fram var lite halvmulet, men ändå ganska varmt. Senare mot dagen försvann alla moln så då var det riktigt skönt.
Byn vi bor i är omgiven av berg och vatten, så utsikten här är otroligt vacker. 
Efter att vi solat och plaskat i poolen en stund så gick vi ut för att hitta ett matställe. Försökte hitta en restaurang som vi hade hört att var bra, men eftersom vi inte hittade den så valde vi en annan restaurang istället. Jag beställde pasta med någon sorts ostsås, och det var såå gott.
Då alla var mätta och belåtna gick vi tillbaka till huset. Resten av kvällen spenderades i jacuzzin, så skönt!
Men nu ska jag börja gå och sova så jag orkar stiga upp och fara ut på en morgonlänk i morgon bitti. Vi hörs!


1 kommentar:

  1. åh. ja var så avundsjuk tå ja sir bilderna!
    Men ha e så bäst! :D

    SvaraRadera