torsdag 13 november 2014

BACK ON TRACK

Jag är tillbaka nu. Tillbaka till vardagen. Tillbaka till livet. Eller, tillbaka till kampen mot ett liv. Ett vanligt liv. Ett liv att trivas med.

En vecka och en dag har jag nu varit ute i det fria. Efter 38 dagar (eller 1 månad och 7 dagar om man hellre vill se det så) tvångsvårdad på ett psykiatriskt sjukhus så känns det heeelt okej att vara ute igen. Men samtidigt känns det så otroligt konstigt. Att jag blev hospitaliserad av min vistelse på sjukhuset är bara ett faktum, så nu går mina dagar ut på att i princip vänja mig med vardagen igen. Att komma ihåg att jag själv måste koka mitt kaffe och fixa min frukost, handla min egen mat och komma ihåg att stiga upp. Nejmen, skämt åsido. Men att helt enkelt anpassa sig till vardagen igen. Att lära mig att överleva även om jag är ensam. Att finna ett sett att vinna över mörkret. Över mina demoner. Att lära mig leva, helt enkelt.

Jag har massor av inlägg på G i mitt huvud, så det kommer inte vara lika tyst här som det varit den senaste månaden. Hoppas ni förstår tystnaden i alla fall.
Men nu kommer inlägg att ploppa upp här igen, jag måste bara bearbeta det jag gått igenom lite innan. Samtidigt som jag vet att att skriva ner det är en del av bearbetningsprocessen.

Samtidigt vill jag passa på att tacka er för alla era kommentarer, mejl och meddelanden. Ert stöd är guld värt. TACK <3

Ta hand om er själva och varandra nu. Visst? Vi måste jobba tillsammans. Kram på er.

6 kommentarer:

 1. Åh blir alldeles rörd av att läsa dehär inlägget! Du är så sjukt stark Jenny och du ska vara stolt över dig själv varje dag! <3 Älskar att du vågar dela med dig av din resa, det är ytterligare ett tecken på hur stark du är. Hoppas du har haft en fin dag! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmen åååh vad dina ord värmer! Tack snälla du <3 Kramar i massor.

   Radera
 2. Otroligt roligt att se att du är tillbaka på benen! Och det är väldigt intressant att läsa dina inlägg! Får själv lite ideer vad jag och min vän ska ta upp om torsdagar på min blogg! Tvångsvård låter på så sätt intressant för jag vet i princip ingenting om det.

  Men du ska njuta av friheten och håll dig stark! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack så himla mycket! Så glad jag blir :) och jag väntar med spänning på att få läsa era inlägg!

   Ta hand om dig, kram!

   Radera
 3. Åh vad skönt att du är ute igen! Tycker du att du fick någon bra hjälp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det! Jo, jag mår bättre nu. Och hjälpen jag fick var bra inom vissa områden i alla fall, inom de mest akuta :) så, helt bra!

   kram!

   Radera