torsdag 31 juli 2014

VILA I FRID
När en blomma bryts av i sin vackraste blom
då blir marken så trist och så fruktansvärt tom
men kanske ändå att det finns någonstans
en undangömd äng eller skreva
dit en blomma som brutits för tidigt
kan komma och fortsätta växa, dofta och leva.
                            - Atle Burman


Det sägs att bara tiden går
så ska den läka alla sår
som sorgsna hjärtan gömmer,
visst är vårt minne ofta kort
men att en när och kär gått bort
är nåt man aldrig glömmer
 
En tröst för den som lämnats kvar
är hoppet som ens hjärta har
trots tårarna man gråter,
för himlens eget löfte är
att älskar man varandra här
så möts man en gång åter.
             - Atle Burman

Till min fina kusin. Du kommer alltid att finnas i våra tankar, i våra hjärtan och i våra minnen. Du kommer alltid att vara saknad. Du var tvungen att kämpa mot det mörka alldeles för länge och det gör så ont i mig att du inte orkade längre. Jag förstår att det gjorde ont att leva, jag förstår att mörkret blev för överväldigande. Men jag önskar såå att du hade orkat lite till. För din familj, för dina vänner. Men främst för din egen skull. Men vännen, vi kämpar för dig nu. Vi kämpar för att övervinna mörkret, en gång för alla. Vi kämpar tillsammans, bara på olika håll.

Lilla fina. Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att du har det bättre var du än är nu. Att du har hittat din plats som du kan kalla ditt happyplace. Där du trivs, där du har det bra. Att du kan känna den där känslan där det bara pirrar i magen av glädje. Att du kan le och skratta tills du får sjuka magmuskler. Att du får känna att allt är okej.

Oj vad jag önskar att det fanns ett sätt som du kunde kontakta oss på. Låta din familj få veta att du är okej, att du har det bättre nu. Att du fortfarande finns, även om du inte är bland oss mer. Berätta för dem att du inte upphörde att existera, utan att det faktiskt finns ett liv efter döden. Att ni kommer att träffas igen, då tiden är inne. Låta dem få veta att du har reserverat plats åt dem vid ditt happyplace. Att ni kommer att bli lyckliga, leva som en familj igen. Bli hela igen. 
Jag önskar du kunde ta kontakt. Trösta din familj, säga att det inte är deras fel. Berätta att du bara inte orkade mer. Låta dem få veta att du har det bra nu. Önskar du kunde hjälpa dem genom sorgen, genom det mörka, genom det tunga. Visa att du är okej nu. Paja dem på huvudet och trösta dem med dina varma ord om livet efter döden. Bekräfta att ni kommer att ses igen. Få dem att förstå, och hitta glädjen i livet igen. Att orka fortsätta framåt igen, utan dig vid deras sida.

VILA I FRID <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar