tisdag 8 juli 2014

PROVE THEM WRONG

Då jag blev inskriven på sjukhuset i början på februari så diskuterade vi med läkaren om de kommande studentskrivningarna. Kuratorn (som alltså var med) visste hur viktiga skrivningarna var för mig så därför ville hon veta om det fanns nån möjlighet att jag skulle få skriva proven på sjukhuset eller få permission så jag kunde skriva dem i skolan. Och vet ni vad läkaren svarade? Jo, han sa att det är onödigt att fundera på eftersom det inte finns nån chans att jag skulle klara av att skriva dem. Och om jag mot förmodan skulle klara av att få ner några ord på pappret så skulle jag aaaldrig bli godkänd. Det mådde jag tydligen för dåligt för. Gissa om jag blev arg? Eller ja, jag var arg inombords (som jag var för blyg för att visa) men bara mumlade nåt att jag inte hade nåt att förlora på att försöka. Och han började babbla på om att jag kunde börja må ännu sämre då jag märkte att det inte gick att skriva.
HALLÅ? Hur kan han, som hade pratat med mig i typ 30 minuter, bestämma om jag klarade av att skriva studentskrivningarna eller inte? Det var i den stunden jag gav mej fan på att jag skulle ta mig till varenda skrivning och jag skulle göra mitt allt för att bli godkänd. För jag skulle visa att han hade fel. Jag kunde också bli student.

Och vet ni, fyra månader senare gick jag, med darriga ben, upp på scenen i den fullproppade festsalen och tog emot mitt studentbetyg och den vita mössan. VOITTO. Jag hade bestämt mig för att jag skulle visa läkaren att jag känner mig själv bättre än vad han påstod sig göra. Och jag hade rätt. Jag fick den där jäkla vita mössan (även om jag själv också tvivlade starkt på att jag skulle klara det vissa dagar).

Det jag försöker säga är att det finns alltid de som kommer att tvivla på din styrka och vad du klarar av eller inte. Kör ditt eget race, och bevisa för dig själv att du klarar av mer än du tror.

"There are so many people out there who will tell you that you can't. What you've got to do is turn around and say 'watch me'."


2 kommentarer:

 1. Du är förbannat stark gulle! Starkare än du vet om till och med! Du kommer att gå så långt ännu och du har redan kommit så långt på väg, Jag är så himla stolt över dig! Kurr kurr <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåå, jag är ju släkt med dig så.. ;)
   Nejmen tack ska du ha gulle, kurr kurr <3

   Radera