fredag 11 juli 2014

FIGHTER

Igår åkte jag iväg in till stan och fixade min andra tatuering, och jag är sjuukt nöjd. Den här tatueringen gjorde jag för att påminna mig själv om att jag är en kämpe, och att även om vissa dagar är helt åt helvete så tänker jag inte ge upp. Jag har lovat mig själv att jag bara ska ha tatueringar som betyder nåt för mig, som liksom har en symbolik och ett värde jag tror på. Och hittills har jag hållit det löftet bra.
Jag var helt sjukt nervös att jag skulle dö av smärta (har hört att det tar sååå ont att tatuera på handleden) men jag tyckte det gjorde mindre ont än då jag lagade den förra. Tog fortfarande ont, speciellt då han ritade på nåt ben elr nåt, men jag klarade mig utan paus denna gång. Det värsta var nog illamåendet som kom efteråt, fyfan.

Det som gjorde min dag lite sämre igår var att jag fick en sån här kommemtar (då han hade lindat in min handled för att skydda min tatuering då den var nylagad): "nu ser du ut som en av de där flickorna på Roparnäs som försökt ta livet av sig..". Jag menar, aj.
Det fick mig än en gång att inse hur bristfällig kunskapen är kring psykisk ohälsa. Likadant för nån dag sen då det var nån som frågade vad jag vill jobba inom för område som sjukskötare, och då jag svarade psykiatrin så sa hen "jahaa, så du vill jobba med dem som är knäppa i huvudet?"
Hallå? Vad for fel där? Har informationsspridningen faktiskt fungerat så dåligt, att det är sådan uppfattning vi går omkring med? DÄR har vi nåt att jobba på..

6 kommentarer:

 1. Folk förstår inte att det är sjukdomar man kämpar mot och att det inte är ett val av livsstil. Det är synd att de ska ha så lite kunskap om det, och när jag var mindre trodde jag seriöst roparnäs var ett dårhus! Men det är det inte, kanske det en gång var men absolut inte längre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag antar att en del tror att Roparnäs fortfarande är ett dårhus (vilket det ju absolut inte är).. Jag blir bara lite ledsen då det ska vara så, att vi liksom inte har kommit längre än så. Att de faktiskt påriktigt TROR att de på Roparnäs är knäppa i huvudet..

   och ja, du har alldelses rätt. Ingen har valt att må dåligt som "livsstil", det är en sjukdom som vilken annan sjukdom som helst - inget val man gör.

   Radera
 2. Helt jävla ofattbart lite många vet. Fy fan

  Tack fina du!

  SvaraRadera