fredag 27 juni 2014

DET HÄR MED SAMKÖNADE ÄKTENSKAP

Vet ni vad som gör mig arg? Jo, det här. Alltså har vårt land faktiskt inte kommit längre än så här? Vart försvann allt prat om jämställdhet? Vi lever ju för sjutton på 2000-talet nu! Borde vi inte ha kommit förbi den tiden då Bibeln skulle följas till punkt och pricka? När ska vi inse att den boken är en aning föråldrad och att tiderna ändras? Att strunta i att ha söndagen som en vilodag och att inte bli korsfästa/stenade/whatever och liknande saker, DET var det inga problem med. Men då vi kommer till kärlek, nej då ska det vara som det alltid har varit. Kan någon snälla förklara för mej vad det är för skillnad på om vi faller för en kvinna eller man? Kärlek som kärlek. Borde vi inte istället glädjas åt att två människor har hittat varandra, vill dela livets glada och sorgsna stunder tillsammans, istället för att fokusera på hur de ser ut mellan benen. Jag menar, på vilket sätt stör det dig? Huuur kan ditt liv bli så mycket jobbigare av att två personer med samma kön gillar varandra? Vilken rätt har du att bestämma över en annan persons känslor? Vilken rätt har du att göra så att en annan människa mår dåligt av att hen har känslor "som hen inte borde ha". Vadå inte borde ha? Vi styr inte över våra känslor. SO BACK OFF. Och låta kärleken vara som den är: vacker, fin, helande, behövlig. Och strunta i vad personerna har för kön, för det är inte väsentligt. Okej? Deal?

Att vi i Finland idag, år 2014, inte har kommit längre än så här gör mig otroligt ledsen. Och arg. Frustrerad. Chockad. Idag skäms jag över att kalla mig själv finländare. Våra grannland är långt före oss, medan vi bara strävar bakåt.
Jag hoppas att en vacker dag kommer majoriteten av folket i vårt land att inse att kärlek är till för alla. Många människor tänker på deras bröllopsdag som en av de bästa dagarna i deras liv. De planerar, funderar, fixar och trixar så att dagen ska bli så minnesvärd som möjligt. Dagen då man får säga "JA" till att spendera resten av sitt liv med personen man älskar. Vill du faktiskt ta bort en av de viktigaste dagarna i en människas liv, bara för att du inte stöder valet av hens partner? Vill du verkligen ta ifrån den dagen från en annan människa, bara för att hon inte tycker om en han, eller för att han inte tycker om en hon. Varför ska det inte få finnas samkönade äktenskap?

1 kommentar:

  1. Sant sant sant!! Jag håller med dig till punkt och pricka.

    SvaraRadera