söndag 26 januari 2014

HJÄLP OSS FÅ VÅRA RÖSTER HÖRDA!

Hej på er. Vet ni vad som skulle göra mig riktigt, riktigt glad? Jo, om ni tog er tid att gå in på den här länken, och skriva ert namn på listan. Det tar inte länge alls, och många barn och ungdomar skulle bli otroligt glada och tacksamma. Jag vet ju att jag blir det. Så snälla, hjälp oss få våra röster hörda.

Vi är alltså i behov av en till skolkurator i vår kommun. Just nu har vi en kurator, som jobbar i 12 olika skolor och med 800 olika elever. Det innebär att hon jobbar tre dagar i veckan i högstadiet/gymnasiet och två dagar i lågstadierna. Detta leder till att det ofta tar alldeles för länge innan man får en tid (1-2 veckor är länge för ett barn/en ungdom som mår dåligt och behöver stöd), och problemet hinner kanske växa sig större eftersom man inte har möjlighet att prata om det. Vår önskan är då att vi skulle få en till kurator, så att till exempel en kurator skulle jobba i lågstadierna och en i högstadiet/gymnasiet. Så att nån alltid finns på plats. För i nuläget är det så att även vid akuta fall är det svårt att få tag i kuratorn eftersom hon ofta befinner sig i någon annan skola.

Du är kanske inte i behov av att prata just nu, eller kanske du aldrig varit det heller. Men tänk om du i framtiden känner att det skulle vara skönt och behövligt att dela dina tankar med någon. Eller kanske din vän, syster, bror eller släkting behöver någon att prata med. Eller ditt barn. Säkert vet du om någon, eller har hört om någon, som har det lite jobbigare just nu eller kanske är i behov av det där extra stödet.

Ingen skillnad om du är ung eller gammal, flicka eller pojke, kvinna eller man. Du kan göra skillnad nu. Du kan göra vardagen lite lättare för någon. Du kan hjälpa barn och unga att få den hjälp och det stöd de behöver. Det enda du behöver göra är att skriva ditt namn på listan. Din röst räknas, din röst är viktig. 

Om du vill vara lite extra vänlig så får du också jättegärna sprida budskapet vidare, så att så många som möjligt får chansen att skriva sitt namn på listan.

2 kommentarer:

  1. Oj vad glad jag blir att någon gör det här! :) Ska ta och sätta in en länk på min blogg också.

    SvaraRadera